6 Νοεμβρίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΡΤΙΝΟΥ Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΜΗΤΕΔΥ


Συνάδελφοι - σσες,
Σταθερή επιλογή της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ κεντρικά και στους περιφερειακούς συλλόγους του κλάδου είναι η ευρύτερη συνεργασία όλων των δυνάμεων της συνδικαλιστικού προοδευτικού  χώρου για την συγκρότηση ενός ευρύτερου ταξικού πόλου μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, με στόχο την ενεργοποίηση και την αναζωογόνηση των κλαδικών συλλόγων της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ , για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πτυχιούχων μηχανικών.
Η πρότασή μας αυτή βρήκε θετική ανταπόκριση τον Σεπτέμβριο του 2013 στο 7ο συνέδριο της Ομοσπονδίας και στηρίξαμε το ψηφοδέλτιο «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» που είχε στο πρόγραμμα δράσης τρεις βασικούς άξονες:
α. Δημοκρατική λειτουργία στα όργανα της Ομοσπονδίας με πλήρη σεβασμό της διαφορετικής άποψης.
β. Συνεχής ενημέρωση όλων των συναδέλφων για τις δράσεις, αποφάσεις και έγγραφα της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.  για όλα τα προβλήματα του Κλάδου μας και
γ. Την περιστολή των αλόγιστων δαπανών και την αύξηση των μηδενικών εσόδων με σκοπό την λειτουργία της Ομοσπονδίας και στο μέλλον.
Την πρώτη τριετία (2013 – 2016) υλοποιήθηκε όλο το πρόγραμμα δράσης όσο αφορά τους τρεις άξονες. Βλέποντας όμως την σημερινή δράση της Ομοσπονδίας, φαίνεται ότι θα έπρεπε να είχαμε εκτιμήσει διαφορετικά τα πράγματα και να είχαμε επικαιροποιήσει τους άξονες συνεργασίας μας. Επομένως η επιλογή μας να στηρίξουμε με την ψήφο μας το ψηφοδέλτιο  «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ», για την εκλογή της Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν πολιτικά ατυχής και άστοχη και επομένως λανθασμένη. 
Η αναβλητικότητα, ο συνδικαλισμός των διαδρόμων, ο αγώνας μέσω υπομνημάτων, οι διαστρεβλώσεις, οι στοχοποιήσεις, οι προσωπικές προβολές και η προσπάθεια εύρεσης δήθεν  αντιπάλων δεν μπορούν να είναι στην ημερησία διάταξη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας.
Κατηγορούμε την σημερινή πλειοψηφία που στηρίζει τον Πρόεδρο ότι, συνεχίζει το αδιέξοδο μονοπάτι του χρεοκοπημένου συνδικαλισμού που θυμάται τους εργαζόμενους μόνο στις εκλογές, σαν τρόπο μέτρησης προσωπικών δυνάμεων και διατήρησης θέσεων εξουσίας. Του συνδικαλισμού της ανάθεσης των διαδρόμων που κυριαρχεί ο ωχ αδελφισμός και οι ....αντιδράσεις από τον καναπέ.

Συνάδελφοι – σσες

Οφείλουμε με την ειλικρίνεια να αναγνωρίσουμε δημοσίως και ευθέως, διότι έτσι  πρέπει να συμπεριφέρνονται όλοι, τα συνδικαλιστικά μας λάθη και είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε.
Πρέπει να απαντήσουμε στα ερωτήματα: Πόσο μαζικές είναι οι κινητοποιήσεις της ΠΟΜΗΤΕΔΥ; Πόσο  δρα συλλογικά; Πως υλοποιείται το πρόγραμμα δράσης; Ποια είναι  η επικοινωνία με τα φυσικά μέλη;
Όλοι οι συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει  απαντήσουμε με μια στρατηγική ανατροπής της κατάστασης, σφυρηλάτησης της ενότητας των πτυχιούχων Μηχανικών στη δράση και χάραξη μιας πορείας πολιτικής αυτονομίας για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου.
Τέλος δηλώνουμε σε επικριτές και φίλους ότι  δίνουμε ραντεβού στους δρόμους, με όσους θελήσουν, σε αγώνες για την επίλυση των προβλημάτων μας.  
                                                                                        
                                                                                         Αθήνα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017
                                                                                  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
                                                                  
                                                                                          
                                                                                            ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΡΤΙΝΟΣ
                                                                                   Α. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΜΗΤΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου